ME, MYSELF AND I

Hejsan!

Va roligt att du har hittat hit! Jag tänkte att jag skulle presentera mig själv lite.

Jag har en konstnärlig examen från Konstfack. Under min utbildning på Konstfack rörde jag mig fritt mellan konst och design och det gör jag även idag. Jag jobbar med många olika slags material men mest med lera. Ofta låter jag materialets förutsättningar styra formgivningen, men tvärt om kan man säga. Arbetar jag med ett hårt och vasst material vill jag skapa något som är mjukt och runt. Jag klappar inte medhårs. Jag gillar att experimentera och utmana. 

När jag läste industridesign på Konstfack var hållbar utveckling en väldigt stor del av utbildningen och det är något som jag idag brinner för. Jag har lärt mig mycket om vikten av materialval, genomtänkta konstruktioner och att redan i designprocessen av produkten tänka på vad som kommer hända med den efter dess förbrukning. För mig har det blivit viktigt att min design är miljövänlig och främjar hållbara förändringar i samhället.

Innan jag utbildade mig till designer arbetade jag flera år i skolans värld och är utbildad lärare. Jag trivdes bra i skolan och jag vet att mina erfarenheter därifrån kommer att vara till stor nytta för mig även nu.

Tveka inte att kontakta mig med eventuella förfrågningar du kan ha, idéer om samarbeten och andra spännande förslag.

Hoppas att vi hörs!

Vänliga hälsningar Rebecka Härnborg