NYHETER


Marstrand

Nu börjar sommarens planer äntligen falla på plats. Den 3-4 augusti kommer jag att för första gången visa min keramik i Kungälvs kommun (min hemkommun) närmare bestämt på Marstrand. 

Jag är så glad att få visa upp min havsinspirerade keramik på Strandverket på Marstrand. Det känns som helt rätt sammanhang att visa upp sig i. Så kul att få vara med och visa upp mig i min egna kommun ❤️

Givetvis har jag mycket annat planerat också men det här gör mig lite extra glad!

Stockholm Furniture Fair 2024


Jag kände att jag behövde fylla på med energi och inspiration så när min vän Annika Toijanen berättade att hon skulle få ett pris från Svenskt Trä, bestämde jag mig för att närvara vid stipendium utdelningen.

 Jag är så glad att jag åkte till Stockholm. Det var så roligt att träffa gamla klasskamrater och vänner från Konstfack. Jag fick reda på att mitt examensarbete inspirerar de som nu går på Industridesign och att det används som referens. KUL! 

Jag kan inte länge komma ihåg hur många gånger jag har varit på möbelmässan men det är alltid lika roligt och inspirerande. Jag träffade bl.a. flera trevliga designers och producenter som deltog i S-P-O-K-S  projekt Des & Do. Roligt att få reda lite mer om det. 

Tack för alla trevliga möten, det här var precis vad jag behövde.   ❤️

God Jul och Gott nytt år

Nytt år och nya möjligheter men i samma lera. Kan inte få nog av porslinsleran. Vill du ha en skapelse i porslinslera hemma hos dig? Min keramik finns att köpa på @bohuslans_museum fram till den 11 januari.


Du kan också skriva till mig här om du ser något du vill ha 🥰 

Ni är bäst!

Stort tack till alla som kom och hälsade och handlade av mig på Nääs Fabriker. Wow vilken julmarknad det blev 😃Extra roligt var det att ni tyckte så om mina nya ringar som hade debut på Nääs.

För er som inte fick med er någon keramik hem så kan ni alltid kontakta mig här eller på Instagram när ni ser något ni skulle vilja köpa (Harnborgsdesign heter jag på Instagram).

Annars finns min keramik fortfarande kvar på Bohusläns Museum  i några veckor till. Nästa år lovar jag att jag ska få igång min webshop så att ni kan få shoppa precis när ni vill😘

Kram

Julmarknad

I år har jag bestämt mig för att jag vara med på en julmarknad och då var valet lätt. Den första adventshelgen finner du mig på Nääs Fabrikers legendariska julmarknad.

Jul på Nääs Fabriker är en härlig tillställning och en trevlig utflykt för hela familjen då hela fabriksområdet intar en nästan sagoliknande skepnad.  Med juliga upplevelser, julkör, god mat, hantverk, delikatesser, shopping & aktiviteter skapar vi julstämning tillsammans.


Tid kl 10.00-16.00

Invigning av Bohussalongen 2023

I dag är det vernissage på Bohusläns Museum i Uddevalla. Utställningen Bohussalongen öppnar idag kl 13:00.

Utställningen är öppen mellan 28 okt - 11 jan.

Välkommen  


Rebecka Härnborg x 

Bohusläns Museum


Bohussalongen 2023 invigs nu den 28 oktober och kommer att pågå ända till den 11 januari nästa år. Det gör mig riktigt glad att kunna säga att min keramik kommer att finnas med där.  

Bohussalong är en utställning där en jury har bedömt 383 konstverk och beslutat att ställa ut enbart 131 verk. Jag är helt otroligt glad att två av mina verk i porslinslera får vara med. Tänka att dom bara valde ut en tredje del av verken de bedömde och att jag fick med TVÅ skapelser. 

Jag ser verkligen framemot att vara med i denna utställningen. 

Vi ses på museet  😘


Stort tack

Det blev en riktigt härlig helg på Nääs Fabriker. Det var så mysigt med utplacerade eldfat och snyggt dekorerat var det också med både pumpor, höbalar och blommor. 

Särskilt roligt var det att få visa upp min keramik för så många nya människor. Känner mig glad och tacksam för all positiv respons på min keramik. 

Ett extra stort tack till er som kom och handlade. För er som inte kom därifrån med handgjord keramik kommer ni att få en ny möjlighet. Jag trivdes så bra på Nääs Fabriker så jag har redan bestämt mig för att delta i deras Julmarknad.

Nääs Fabriker

Skördefest 7-8 Oktober

Jag har hört så oerhört mycket positivt om Nääs Fabriker. Många pratar om den goda maten, den vackra miljön och den mysiga stämningen men jag har ännu inte varit där. Nu ska det bli ändring på det! Jag är så glad att jag nu ska få uppleva allt det här trevliga samtidigt som jag dessutom får visa upp min keramik.

Känner mig så glad att jag än en av de tjugo utställarna som valts ut för att få vara med. Skulle jag beskriva Skördefesten med tre ord hade jag valt: ekologiskt, hållbart och lokalt. Allt som jag själv tycker är så viktigt. Detta ser jag verkligen fram emot🙂

Lördag 10.00- 16.00

Söndag 10.00- 16.00

Hoppas att vi ses!

Kanelbullensdag

Förberedelserna inför nästa utställning är i full gång men man hinner ju alltid med en fika, särskilt när det råkar vara kanelbullensdag. 

Sen så blir fikastunden extra trevlig när man använder handgjord keramik tycker jag. Det blir både snyggare och en trevligare taktil upplevelse. 

Vardagslyx när den är som bäst❤️Hipp hipp hurra idag är min födelsedag🥳

Förra veckan var jag bara 38 år men nu är det en liten visare 39 åring som skriver den här inlägget. Måste erkänna att jag fortfarande tycker det är roligt att fylla år. Tusen tack för alla gratulationer och hälsningar i samband med min födelsedag🎈


På min födelsedag fick jag dessutom hem en leverans av ny bränd keramik vilket alltid är roligt! Man vet aldrig riktigt vad som överlever eller hur det kommer se ut efteråt. Det var som att få present av sig själv🎁 Förhoppningsvis kan jag snart visa dig dom nya skapelserna.
Semester

Efter en härlig semester på västkusten med salta bad, varma klippor och fina vänner är jag nu tillbaka med min lera. Jag har börjat skapa mer konst än tidigare och experimenterar med nya former och tekniker. Vilket jag tycker är riktigt spännande!

Jag har redan bokat in en utställning på ett nytt ställe jag aldrig varit på förut men som jag hört så mycket gott om. Jag kommer att berätta mer om det framöver. Men om det är någon som har tips om ett bra galleri eller museum får du gärna höra av er.

Hoppas att du också har haft en härlig sommar.


Årsdag

Nu har mitt företag funnits i ett år!!! Oj va tiden går snabbt. Nu förstår jag hur småbarnsföräldrar känner sig. Ett år tänker du, det är väl inte så lång tid?! Men vilket år jag har haft, jag har varit med om så mycket. 

Jag har under det här året varit med och ställt ut 8 gånger, 5 gånger  bara under 2023. Jag har varit med i både tidningar och på tv. Jag har fått Kungälvs Kulturstipendium. Jag har skaffat F-skattsedel. Men framförallt har jag träffat så många trevliga människor! Wow så många kompetenta småföretagare och arrangörer det finns, jag är imponerad. 

Ett stort tack till alla som har peppat, stöttat och köpt min design under det här året. Utan er hade det här inte varit möjligt ❤️


Trevlig 

Midsommar


Jag tänkte passa på att önska dig en underbar midsommar. 
Hoppas att du får en härlig dag fylld med god mat, bra musik och människor som du älskar!

🌻🌼🌷🌹🌸 


Lust för kust

Är du sugen på en utflykt i helgen kan jag rekommendera ett besök till Rosengaraget som ligger vid Jonsereds trädgårdar. För fjärde helgen på raken kan du ta del av utställningen Lust för kust. 

Ulrica Elmberg har valt ut en bra blandning av konstnärer och formgivare som ställer ut tillsammans. Havet är den stora inspirationen för denna utställning. Du kan finna allt från tavlor, keramik, kimonos, ljusstakar och mycket annat vackert. Själv så bidrar jag med flera havsinspirerade skapelser i porslinslera.

Öppettider:

Fredag 11-16

Lördag 11-16

Söndag 11-16 

Göteborgs Jubileumsfestival 

I juni är det mycket som händer! Jag skall vara med och delta i Göteborgs Jubileumsfestival första helgen i juni.

Jag har blivit inbjuden att vara med när konstnärskollektivet Hamnen deltar i Jubileumsfirandet. Då majoriteten av min keramik är på utställningen Lust för kust kommer du få möjlighet att se mina tidigare inte visade tavlor. Tavlorna är inspirerade av havet då jag känner att havet har en stor inverkan på Göteborg och en av många anledningar till att Göteborg är en så bra stad!

Det ska bli stålande sol hela helgen. 

Hoppas att vi ses  :)

Lust för kust

Mellan 26 maj - 18 juni kommer jag medverka i denna havsinspirerade utställningen. Jag älskar namnet "Lust för kust" och jag är så otroligt glad att jag får vara med på denna keramiska utställningen. Vi kommer att vara 9 formgivare som ställer ut tillsammans.

Hav, öar, sund, klippor, tång, strandfynd, snäckor, musslor, skaldjur, bad, sjöbodar…….ja listan kan bli lång när man ställer frågan om vad du tänker när jag säger kust. Mitt västkusthjärta slår volter av lycka!

Under denna utställningen kommer inte jag alltid att finnas på plats. Men givetvis så kommer min havsinspirerade keramik att vara det.

Kullens Gård i Stenugnsund


Det var verkligen jättetrevligt att vara med på Stenungsunds Vårmarknad. Så när jag såg att det skulle vara en till marknad i Stenugnsund kunde jag inte hålla mig! Så den 6-7 maj skall jag vara med på en söt liten vårmarknad på Kullens Gård. Som för övrigt vann Stenungsunds stora turismpris i år.

Det blir en härlig vårmarknad i en stora lada med flera inspirerande utställare. Det blir inredning, kläder, konst, dryck, blommor, deli och massa annat trevligt. 

Jag kommer ta med mig sprillans ny keramik som jag inte ens hunnit visa upp på instagram. 

Hoppas att vi ses ! 

VÅRMARKNAD

För första gången någonsin kommer jag att visa upp min design i Stenungsund!

Välkommen till Stenungsunds härliga vårmarknad med ett 50 tal designer/hantverkare - konst, hantverk, slöjd, design, delikatesser och så mycket mer. Det blir en härlig sammansättning av olika material, tekniker, färg och form samt uttryckssätt. Det är i första hand utställarna själva som skapat sitt hantverk/design de visar och säljer. Marknaden kännetecknas som vanligt av hög kvalitet på verken du finner där.

Under Stenungsunds Vårmarknad den 1-2 april kommer jag att visa upp ljuslyktor och lampor i mässing och tavlor av olika motiv och material. Det är första gången någonsin kommer jag att visa upp min design i Stenungsund och jag ser verkligen fram emot detta. Hoppas att vi ses!

Tid: Lördag kl 11-16 och söndag kl 11-15

Plats: Kulturhuset Fregatten. 

God Jul & 

Gott nytt år

Wow vilket år jag har haft! Jag har flyttat tillbaka till västkusten och fått Kungälvs kommuns kulturstipendium. Jag har deltagit i A la Londons designmarknad två gånger och ställt ut på Bohusläns Museum (där är jag fortfarande med till 8 jan) och så mycket mer. Jag har haft turen att träffa så många nya trevliga människor tex via Svensk Form Väst studiebesök och att jobba på Svensk Industridesign. Jag har också få flera spännande erbjudande om samarbeten och utställningar som jag hoppas att jag kan berätta mer om snart.

Ett extra stort tack till alla som har stöttat och peppat mig i år och köpt min design. Utan er hade jag aldrig haft modet att starta mitt företag. Love you all och gott nytt år !!


MIDVINTERFEST 2022 SLÖJDEN & KVINNORNA

Utställning med försäljning på Bohusläns museum 26 november 2022 - 8 januari 2023 

Midvinterfest är en formgiven utställning med ett brett utbud av hållbar, lokalt tillverkad slöjd och konsthantverk. Midvinterfest är också en arena för nutida skickliga slöjdare, smyckes- och konsthantverkare från Västra Götaland. Vid årets jurybedömda utställning deltar 67 kvinnor. 

Tema för årets Midvinterfest är Slöjden och kvinnorna. Det är kvinnliga slöjdare och konsthantverkare som bjudits in att delta. Deltagarna arbetar i material och tekniker som textil, keramik, trä, stickat, lappteknik, återbruk, tovat, nålbindning, vävt, silver, koppar och läder. 

Jag kommer att visa upp min keramik här och kommer att vara på plats nästa gång den 27 december.

Hoppas att vi ses!

Julmarknad på Hamnen

Superkul att få en specialinbjudan att medverka i Göteborgs nyaste julmarknad!!

Jag tycker att det är så roligt att vara med på julmarknad så på lördagen den 10 dec hittar du mig på Hamnens julmarknad. Den är ny för i år men har redan prisats i både GP och GöteborgDirekt.

Jag kommer ta med både ljuslyktor och lampor i mässing men även keramik och julpynt.

Adress: Järnmalms gatan 4, Ringön

Öppet mellan 11-17


SVT Nyheter

Nu har Midvinterfesten börjat och den kunde inte börjat på ett bättre sätt! Museichef Annette sa att hon älskade min keramik och köpte två av mina vaser. Dessutom blev jag intervjuad av SVT.

Tryck på bilden för att se nyhetsinslaget i sin helhet.

Tusen tack till alla som kom och tack för alla vänliga ord. Den här dagen kommer jag leva länge på❤️ 

Bohusläns Museum Vernissage 26 nov

Jag är oerhört glad att kunna berätta att jag är en av de utvalda att få medverka i Bohusläns Museum utställning  Midvinterfest: Slöjden & Kvinnorna

Mellan den 26 november och 8 januari kommer du kunna se min keramik tillsammans med 67 andra kvinnors skapelser. Det kommer bli en härlig blandning av fräcka kimonsos, snygga krukor, imponerade textila tavlor och mycket mer. Så har du möjlighet att ta en sväng förbi Uddevalla och Bohusläns museum tycker jag verkligen att du ska passa på. 

Lördagen den 26 november kl 12 kickar vi igång utställningen med en vernissage.

Välkommen   

Juldesignmarknad

I år kommer jag var med på A la Londons julmarknad mellan den 18-20 november i Göteborg.

Jag kommer köra på mässingstema och ha med allt ifrån söta små ljuslyktor till lampor och rent dekorativa skapelser. Så kom till Tredje Långgatan 9 om vill du köpa en fin handgjord julklapp eller kanske något snyggt till ditt själv.

Jag kommer att finnas på första våningen i 

Auktionsverkets stora sal.

Hoppas att vi ses! ! 

Press

I samband med att jag fick Kungälv kommuns kulturstipendium skrev Kungälvs-Posten en trevlig artikel om min design den 16 okt.

Läs artikel i sin helhet genom att tryck på denna länken:

https://www.kungalvsposten.se/nyheter/designer-f%C3%A5r-kung%C3%A4lvs-kulturstipendium-1.83139544

Text: Benedikta Cavallin

Foto: Fredrik Carlsson

Kulturstipendium

Hedrad, glad och mycket motiverad av att bli tilldelad Kungälvs kommuns Kulturstipendium den 7 okt 2022.

När man ringde från Kungälvs kommun och sa att jag skulle få årets kulturstipendium blev jag oerhört glad. När jag sedan fick höra motiveringen och att det berodde på min innovativa och hållbara designa blev jag ännu gladare.

Under en festlig tillställning i Kungälvs stadshus, där hela kommunfullmäktige närvarade och orkestern Bohuslän Big Band stod för underhållningen, fick jag mottaga Kungälvs Kulturstipendium.  När orkester spelade "Din tid kommer" av Håkan Hellström var tårarna inte långt borta. Tack så mycket, denna dagen glömmer jag aldrig!

Härnborgs Design

Det är med skräckblandad förtjusnings som jag nu kan säga att jag har startat företaget Härnborgs Design.

Tänka att jag som 37 år har startat mitt egna företag, jag som knappt förstått att jag kom in på Konstfack på första försöket. Men jag är så glad att jag nu har mitt egna företag och det ska bli så kul att se vilka dörrar det kommer att öppna för mig.

Tveka inte att höra av dig om du vill samarbeta eller har någon annan spännande förfrågan.

Det är så roligt att träffa ny personer.

Hoppas att vi hörs!


Kungälvs-Posten

Jag vill tacka Kungälvs Posten för den fina artikeln om mig och min design.

Inför min medverkan i designmarknaden A lá London intervjuade Kungälvs Posten mig. Resultatet blev en artikel över två sidor om min resa från lärare i Kungälv till designutbildningen på Konstfack, Sveriges största konstnärliga högskola inom konst, design och konsthantverk. KP beskrev mig som " en het industridesigner" och frågade om tankarna bakom min design. Jag är övertygad om att artikeln var en stor bidragare till att jag sålde slut på nästan allt jag hade med mig till A lá London.

Klicka på bilden för att komma till artikeln.


Stort tack KP!


Svensk Industridesign

Jag är så glad att kunna berätta att jag under våren kommer att jobba hos SVID.

Under min praktik på SVID bestod en stor del av mitt arbete av att utvärdera deras register över Sveriges designföretag. För att slutligen presentera förslag på förbättringar som skulle göra det mer användarvänligt. Nu har SVID möjlighet att genomföra flera av dessa förbättringar  och de har vänt sig till mig för att stöttat dem under detta projekt.

 
D et ska bli riktigt roligt att ännu en gång få möjligheten att arbeta för Stiftelsen Svensk Industridesign. 

Om du har ett företag som arbetar med industridesign glöm inte att registrera det på SVIDs hemsida. 

www.svid.seÁ la London

För första gången på 4 år ska jag få visa upp min design i Göteborg och det gör mig så oerhört glad!

Den 7-8 maj ska jag deltag i design marknaden Á la London som kommer att befinna sig i Auktionsverket Kulturarena (Tredje Långgatan 9) i Gbg. Marknaden är öppen mellan 10-18 och kommer vara full med spännande, snygg och användbar design.

Mig kommer du att hittar på andra våningen. 

Hoppas att vi ses där!!


Keramik

Jag har bestämt mig för att måndagar nu skulle bli veckans bästa dag och skrev därför in mig på en Keramik kurs. Så nu börjar jag veckan med att skapa i lera och för mig kan det inte bli bättre än så.

  I och med att jag gör det enbart för mitt egna nöjes skull så kan jag göra precis vad jag vill, så jag misstänker starkt att det kommer bli många havs inspirerade skapelser.

Jag kommer att visa upp min keramik här på hemsidan under våren, så håll ögonen öppna.


År 2021

Summering av 2021

Nu börjar ett nytt år med nya möjligheter! Men jag tänkte att det vore trevligt att summera vad som hände förra året först. Så här kommer en kort sammanfattning av vad som hände inom konst och design för mig under 2021:

◾Jag deltog i Stockholm Light & Furniture Fair som i år visades digital, i Greenhouse visade jag upp min lampa av bivax.

◾Under Stockholm Design Week  medverkade jag på en utställning vid Sergels Torg (Super Ellipsen) även där kunde man se HIVE.

◾Jag föreläste för Art College och KV Konstskola om min design.

◾På Vårutställning i Konstfack visades mitt examensarbete om biologisk mångfald upp.

◾Examen från Konstfack med en konstnärlig kandidat, inriktning Industridesign.

◾Min design lyftes upp av instagramkontot @studentdesign

◾Skapade ett vägmonterat konstverk för Kode Skola

◾Medverkade på Svensk Forms julmarknad

Nu ska det bli kul att se vad 2022 har att erbjuda!

God Jul & 

Gott Nytt År

Jag önskar er alla en underbar Jul och ett Gott Nytt År!

Hoppas att ni får en lugn och skön jul ihop med era nära och kära. Önskar er en härlig ledighet med god mat och dryck samt gott om tid för återhämtning <3Julmarknad hos Svensk Form


Den 4-5 december mellan 12:00-17:00 slår julmarknaden hos Svensk Form upp sina portar för första gången.

Här finner du massa intressant konst och välgjord design.  

Jag kommer att bidra med ljusstakar, askar, grytunderlägg och julgransdekorationer i olika material som tenn, trä och aluminium men framför allt i ekologisk kork.

Många Bäckar Små

Offentlig konst på Kode Skola.

Under augusti månad har jag fått möjligheten att skapa en konstnärlig installation för Kode Skola. Skolan har mer än 200 elever som startar i förskoleklass och avslutar i andra klass.

Det är en spännande ålder eleverna befinner sig i! Dom kan både känna sig oslagbara med alla möjligheter i världen men även känna sig väldigt väldigt små andra dagar. Med min konst vill jag inspirera eleverna till att känna att deras åsikter och framförallt deras gärningar är betydelsefulla, att dom är viktiga och kan gör stor skillnad. 

Konstverket består av 31 sfärer av hamrad aluminium. Verket är monterat på ett sådant sätt att det efterliknar en porlande bäck.  

HIVE @student.design

Roliga nyheter! @student.design gav mig möjligheten att presentera min lampa av bivax på deras Instagram-konto, med över 400 000 följare, den 21 juli 2021. Jag är så smickrad över att dela denna plattform med så många fantastiska och kreativa designers inom olika discipliner från hela världen. hela världen. Klicka på bilden till vänster för att komma direkt till själva inlägget. 

 Tack så mycket till @student.design för publiciteten!

EXAMEN

Mina 3 år på Konstfacks kandidatprogram i Industriell Design går mot sitt slut.

 Med två veckor kvar är mitt examensarbete godkänt och klart, HURRA, så nu kan jag bara njuta av den tid som återstår. Kanske bygga något, fixa min portfolio och reflektera.

 Så vad händer härnäst? Först av ett sommarlov med arbete på Optimera och kanske en sommarkurs. Jag återkommer med min plan för framtiden... 

Jag önskar alla en sommar!! 
Vårutställning på Konstfack

Jag är så glad att kunna meddela att det i år blir en fysisk och trygg vårutställning på Konstfack om inget oförutsett händer. Mina och mina klasskamraters examensarbeten kommer att presenteras där mellan 8 - 14 maj 2021. 

Konstfacks vårutställning 2021 äger rum på Konstfack och Konstnärshuset vid fyra unika tillfällen 8 maj till 6 juni. Utställningsbesökare måste boka datum och tid online. Mer information kommer att finnas på Konstfacks hemsida lite närmare utställningarna. 

Varmt välkommen!

Kungälvs-Posten

Den 8 maj 2021 kommer Benedikta Cavallin artikel "Hon skapar rum åt fjärilar" som handlar om mitt examensarbete.  

"På lördag öppnar vårutställningen på Konstfack i Stockholm. Kungälvsbon Rebecka Härnborg bidrar till utställningen med växtbäddar som ska förbättra den biologiska mångfalden i våra städer."

Jag är glad att meddela att artikeln kommer att finns både i Kungälvs-Postens tryckta tidning och på deras hemsida som har över 70 000 besökare varje vecka.

Stort tack till Kungälvs-Posten och Benedikta för den fina artikel!

Tryck på bilden för att komma till artikeln.

Stockholm Design Week

Den 8 - 13 februari, visas AT LAST i Superellipsen, Sergels torg i Stockholm.

I samband med Stockholm Design Week har designskolorna i Stockholm dragit ihop en egen utställning som komplement till årets digitala version av Greenhouse. I Superellipsen visar vi på Industridesign upp resultatet av vinterns kurs "Action & Failure" i ett av Ellipsens stora skyltfönster ut mot Sergels torg.

Till oss behöver ingen tid bokas då den går att se dygnet runt utifrån. Vill ni däremot besöka de tre utställningarna som visas inomhus i Ellipsen så behöver ni boka en tid i förväg.

Varmt välkomna!

GREENHOUSE at 

Stockholm Furniture Fair

I år har min klass fått den stora äran att ställa ut på Greenhouse under andra veckan i februari. Då pågående pandemi sätter stopp för en fysisk möbelmässa så blir det en digital utställning för att visa upp allt fint som skolor och bransch skapat till eventet.

Såklart supertrist att inte få möjlighet att möta alla besökare och visa upp våra skapelser "live" men vi ska göra vårt yttersta för att presentera våra verk och representera vår skola på bästa sätt.

Årets mässa har ledorden HÅLLBARHET - INNOVATION - NYFIKENHET i fokus och till det har vi på Industridesign valt att applicera temat FRAMTID. 

Tryck på bilden för att se våra verk.

Konstfacks Julmarknad

Den 11 - 23 december, Liljeholmstorget Galleria, T-baneplan.

Öppettider måndag-fredag 10.00-19-00, lördag-söndag 10.00-18.00.

Nästan inget är som vanligt men designen, konsten och konsthantverket består. Konstfacks studentkår öppnar en tillfällig butik där ni nu kan ta del av allt det fantastiska som Konstfacks studenter skapat.

Mitt bidrag till årets version av Konstfacks julmarknad är mina snöflingor som är laserskurna i trä som passar perfekt i julgranen. Jag kommer även ha askar i kork och ett fåtal ringar som jag själv har gjutit i tenn.

Varmt välkomna!

Electrolux + Konstfack

Utställningen "Framtidens kök", visas upp den 19 - 27 november 2020, Trapphusgalleriet, Konstfack, Stockholm.

Efter att ha presenterat vår design för Electrolux torsdag den 19 november har vi vernissage kl 16.30-19.00.

Övriga öppettider är under skoltid måndag - fredag kl 09.00 - 16.00 t o m den 27 november.

Skolprojekt är ett spännande samarbete med Electrolux där vi skapat produkter för framtidens kök som är anpassade efter Electrolux värderingar och formspråk .

Varmt välkomna!

Praktik hos SVID

Höstterminen startar med 4 veckor praktik för Svensk Industridesign, en stiftelse som arbetar hårt för sprida kunskap om designens många fördelar och dess process.

Jag skall under tiden hos SVID kontakta företag som arbetar med design och intervjua dem angående deras behov och fråga hur SVID kan hjälpa dem med dessa. Jag kommer även hjälpa till med analysera SVID:s designsföretagsregister och se hur det kan förbättras. 

 Svid vill bidra till en hållbar samhällsutveckling ekonomiskt, socialt och miljömässigt och det känns jättebra att få vara en del av deras arbete.


Mobilarum

Den 31 januari - 7 februari 2020, Konstfack, Telefonplan, Stockholm.

Tillsammans med eleverna på textil arbetar vi med att skapa mobila rum med biomimik i fokus.

Min grupp har valt att arbeta med tvinandet som teknik och organiska egenskaper som inspiration.

Kursen avslutas med en utställning i Vita havet på Konstfack. Kom och kolla!

Välkomna!

Night and Day - Train

Januari 2020, Konstfack, Telefonplan, Stockholm.

Just nu arbetar vi för fullt tillsammans med SJ där vi ritar och designar framtidens tåg som är avsedd för långresor genom Europa. 

Detta är ett grupparbete tillsammans med elever från Inredningsarkitektur och Industridesign. I min grupp har vi beslutat oss för att designar världens första spatåg: Ritual.

Efter en resa med Ritual garanterar vi att du kommer fram till ditt mål utvilad och fyllda av energi. Detta tåg är utrustat med alla bekvämligheter du kan behöva men det som verkligen skiljer oss från andra tåg är vår spavagn med bastu, fotbad avslappnings avdelning. 

Konstfacks Julmarknad

Den 30 november - 1 december 2019, kl 10.00 - 17.00, Telefonplan.

I år kommer jag dela ett bord med en av mina fina kursare på Konstfacks årliga julmarknaden. Vi kommer båda att sälja egentillverkade saker som är både bra-att-ha och fina att titta på. Kom, kolla och köp!

Information från Konstfacks studentkår:

Julmarknaden på Konstfack är en årlig händelse, där studenter från alla institutioner säljer skulpturer, måleri, keramik, glas, smycken, textilier, kläder, dekorationer, och annat fint och roligt. Det finns också ett mysigt café där du kan köpa fika, samt en workshop där barn och vuxna kan göra egen konst.

Varmt välkomna!

KONSTFACKS INSTAGRAM

Mellan den 14-20 oktober kan ni följa mig på Konstfacks Instagramkonto. Min plan är att publicera minst två poster varje dag där jag bland annat visar:

1. Vad klassen och jag får göra under en vanlig skolvecka samt en tillbakablick på vår första termin på skolan.

2. Min konst och design som jag skapar utanför skolmiljön.

Följ med och titta vad som händer på Konstfack 2019!

KUNG SAGA + ID

Utställningen "KUNG SAGA x ID", visas upp den 22 - 28 november 2018, Biblioteksgången, Konstfack, Stockholm.

Vernissage torsdag den 22 november kl 16.30-19.00.

Övriga öppettider är under skoltid måndag - fredag kl 09.00 - 16.00 t o m den 28 november 2018.

Skolprojekt är ett spännande samarbete med särgymnasiet Kung Saga där vi skapat individanpassade sittmöbler till varsin elev.

Varmt välkomna!

KONSTFACK 

here I come

Den 3 september 2018, Konstfack, Stockholm.

I år påbörjar jag min 3-åriga kandidatutbildning i Industridesign på Konstfack i Stockholm.

Med en mångårig karriär inom skolansvärld bakom mig tog jag hösten 2016 beslutet att det var dags för mig att helt byta bana för att utforska och utveckla min kreativa sida. Efter två år på förberedande konst- och designskolor, först på Art College i Göteborg och därefter på KV Konstskola, sökte jag i år till Konstfack för första gången - och kom in.

Nu ska jag flytta till Stockholm. 

Dags för nya äventyr!