SJ- RITUALEN


Ett projekt tillsammans med SJ där vi ritar och designar framtidens tåg avsedd för långresor genom Europa. Tillsammans med två klasskamrater och tre eleverna från IA har vi beslutat oss för att designar världens första spatåg: Ritualen.

Efter en resa med Ritual garanterar vi att du kommer fram till ditt mål utvilad och fylld av energi. Detta tåg är utrustat med alla bekvämligheter du kan behöva men det som verkligen skiljer oss från andra tåg är vår spavagn med bastu, fotbad och en avslappnings avdelning. 

Under detta projekt samarbetade vi och tog fram planlösning och gjorde alla viktiga design beslut tillsammans. Det jag bidrog med själv var formgivningen av en bricka av ask som anpassades efter resandets utmaningar samt ett välkomstkit som skulle möta resenärerna när de kom till sina kuper. Jag designade även mönstret som applicerades på produkterna i kittet.


Välkomstkit :

Kimono

Handuk

Tofflor

Necessär

Vattenflaska

Att ta tåget är 40000 gånger bättre för miljön jämfört med flyget. För att symbolisera det miljövänliga resandet valde jag ut fyra stycken flyttfåglar. Måsen, gåsen, svalan och rödhaken föredrar alla att flyga till varmare breddgrader på vinter.

Färgskalan på mönstret är hämtad ur den nordiska naturen för att visa på SJs strävan att alltid sätta naturen i focus. 

Mönstret är skapat i Illustrator.